Helsestoff

Første september 2003 bytta jeg venstre hofte. Her er min erfaring med dette:

 

Etter et par år på både Brexidol og andre smertestillende tabletter fikk jeg time hos lege for å se om jeg burde bytte ledd. Jeg fikk vite at jeg skulle bli helt bra på bare et halvt år. Det var heller ikke vanlig med blodoverføring ved slike operasjoner.

Under operasjonen lå jeg våken, så jeg kunne spørre om det jeg lurte på. Jeg fikk vite at jeg hadde beinbygning som en hest, så de hadde problemer med å få ut det utslitte leddet, men det gikk bra. Jeg følte nesten at det var en snekker som jobba på kroppen min. De brukte både hammer, sag og meisel.

Like etter operasjonen ble jeg trilla inn på overvåkninga. Legen sa at jeg hadde mista nesten to liter blod, så jeg måte ha påfyll for at jeg ikke skulle gå i sjokk. Der røk første del av det de lova meg. Jeg hadde sagt klart i fra at jeg ikke ønska blod fra en annen person, men heller bloderstatninga "plasmodex" hvis det var mulig. Dette brukte de ikke på Ski sykehus...

Etter et par dager fikk jeg infeksjon i såret. Måtte ligge med intravenøs antibiotika i flere dager.

Den niende dagen ble jeg sendt videre til opptrening, selv om jeg fortsatt hadde nesten 40 i feber.

Egentlig er det helt greit om Godthaab i Bærum blir lagt ned. Der var det trening en halv time om dagen og maten var i så små porsjoner at jeg var konstant sulten. De fleste der var over 65 år. Maten var tilpassa den aldersgruppa. Utenom treningshalvtimen og maten var jeg på rommet. Fikk strikka en hel genser i tynt garn på de tre ukene jeg var der...

Jeg fikk litt fysioterapi etter at jeg kom hjem, men beskjeden var at jeg var så ung at jeg kunne klare meg selv. Ingen kunne svare på hva jeg fikk lov til å gjøre av bevegelser og belastninger. Det virker som om de ikke har erfaring med å bytte hofte på noen som bare er så vidt over 40 år. I tillegg hadde jeg hatt plager med den hofta hele livet, så da visste de i hvert fall ingen ting! Nå har det gått mange år. Jeg har ikke vondt lenger, men lurer fortsatt på veldig mye.

Første målet mitt var å trene så mye at jeg skulle klare å gå på fjellet og fiske. Det fikk jeg til sommeren 2006. Nå bryr jeg meg ikke om hva legene sier, men gjør det jeg føler jeg kan. Legene kan jo ikke noe likevel? Eller, de bryr seg kanskje bare ikke?

Jeg merker veldig godt værforandring etter jeg fikk ny hofte. Det føles som om jeg har ei lommebok full av tusenlapper på baklomma. Det hadde ikke gjort noe om det stemte, men når det bare føles slik, kunne jeg gjerne vært uten. Den følelsen blir ekstra sterk hvis jeg har på meg bukser med metallmønster på baklomma, eller bukser av kunststoff. Dette er ting som forstyrrer energiene, så det er best å holde seg til ull, bomull og lin. Værforandring merker jeg også veldig godt hvis jeg kler meg i kunststoff. Kroppen blir stiv.

April 2013 begynte jeg på noe som kalles ldn. Det fungerer kjempegodt på meg. Jeg våkner uten å være stiv i hele kroppen, spretter nesten ut av senga og har mye mer energi enn før.

 

Jeg fikk beskjed om at høyre hofta også var veldig slitt og burde byttes. Det fikk meg til å søke etter muligheten for å bygge opp igjen leddet, slik at jeg kunne slippe en operasjon til. Jeg prøvde først noe som heter Trioflex, men så kom en artikkel om Marine Matrix kollagen. Dette + K2 i dobbel dose ble byggesteiner for kroppen min. Sommeren 2016 tok jeg nye bilder og eksperten jeg var hos (som ikke kjente meg fra før) leste av røntgenbildene og sa at det var mistanke om svak slitasje på høyre side.

Jeg ble kjempeglad!! Den hofta hadde vært så slitt at kula nesten var usynlig på bildene. Nå var det klar og rundt kule. Da jeg sa det til legen, sa han at uansett hva jeg putta i meg så skulle jeg fortsette med det. Den kombinasjonen kommer jeg til å fortsette med. Kollagen kan også ha den bivirkninga at rynker og strekkemerker blir svakere. Det er jo synd... ;)

 

 

Noen andre som har samme erfaring med å bytte ledd? Skriv gjerne til meg. Kanskje jeg vet noe legene ikke vet, siden jeg måtte finne ut alt selv. Jeg hjelper gjerne andre som lurer på noe. Legene vet dessverre for lite om tida etter at pasienten er skrevet ut fra sykehuset.

Skriv gjerne til meg hvis det er noe du lurer på, eller har erfaringer du vil dele.

Litt om det å bytte hofte - det legene ikke forteller, eller bare min erfaring