Heia 2021 og 2022

Heia 2021 og 2022. I 2021 ble det poteter fra frø, eplechips og mye annet godt. Mye godt ble ikke spist opp, så i 2022 lager jeg bare det jeg har lyst på selv, og litt krydder og saft til salgs.

2021 har flytta seg nedover, så kommer det siste øverst. Klikk på bildene for å se dem i full størrelse. 


I 2022 blir det litt mer avslapping, men saft, krydder, grønnsakblandinger, likør og vin blir det. Det er mye epler, men det meste er med mark. Mye mark i bringebæra også. Fersken ble det mye av og pærer og aroniabæra ser bra ut.

Det blir ikke mye ferie, men det hjelper å slappe av litt på solsenga. Det er gratis, og med høye strømpriser er det også gratis med soloppvarma dusj under åpen himmel. I august har strømmen vært så dyr at jeg heller lager sider, enn saft, for å slippe noen dager med saftkoking. Jeg brukte en del av eplene til sider, men mye ble lagt ut til rådyr, elg og hare.

Jeg lærer mye av disse dyra. Slutter aldri å forundre meg over hvor mye et dyr forstår. Katter har jeg hatt siden jeg var liten, men Rusket slår alle i intelligens. Han var 10 år i desember 2021 og skjønner mye mer enn noen andre dyr jeg har hatt, både ord, hele setninger og det å kunne velge mellom flere ting.


Første gang en katt tok kontakt med meg direkte var da jeg var tenåring. Katten hjemme hos familien min skulle ha unger. Den kom utenfor vinduet til rommet mitt og ropte på meg. Jeg skulle være med på fødselen. Jeg ble med dit hun ville og måtte sitte der til det var over. Hvis noen andre kom inn, ble hun sur og knurra. Bare meg som fikk bli der.