Småbruket på Heia og det som skjer der.

Småbruket etter at høner og kalkuner ble borte.

 Mest fra 2019. Tida før ligger på andre sider.

Småbruket er kun en hobby, men målet er at det skal være 100% fritt for sprøytemidler og et koselig sted for både mennesker og dyr. 

26. april sådde vi blomstereng der vi før hadde høy. 

29. april - første låvesvale er tilbake, plommetrær, kirsebær, fersken og tulipaner blomstrer og druene står med nye skudd og små drueklaseanlegg.

Nedover kommer utviklinga fra vår til sommer og høst. 


Tunneldrivhuset før alt er fullt av planter. Her blir det nok mye utover sommeren.

Den lokale hagetransen Albert(ine) passer på plommetrærne.

Ferskentrærne blomstrer.

Leieboerne her holder myggen borte.

Det ser ut som det kan bli mye druer dette året. Dette er bare en av mange klaser.

Campingliv.

Første potetplantene kom opp 29. april.

Utsikt fra låvebrua.

Åpent for låvesvaler, stengt for katter.

Så ble det noen frostnetter fra begynnelsen av mai, dessverre. I drivhusene ble det satt inn både gassovn, parafinovn, fakkelbokser og kubbelys. Physalisen er den som tåler minst, så den fikk også ekstra plastbøtter over seg. Drivhus i drivhuset. Så får vi bare håpe alt klarer seg. Potetene fikk fiberduktelt.

Uvær på vei, men gården ligger slik at det ofte stopper 3-400 meter fra oss. Det regna både i Moss og videre mot Rygge, men kom ikke noe hos meg.

Her skal det bli blomstereng helt bort til den svarte streken.

Mørke skyer på vei igjen. Ca klokka 18.15 (4. mai) datt det endelig ned hos oss, som en skikkelig haglskur. Første plenklipp er gjort unna og mye blomstereng er sådd, så dette gjorde bare godt.

Solcellefontene

Frosten tok noen få drueskudd, men det aller meste klarte seg. Epletrærne hadde ikke kommet helt i blomst. Plommetrærne blomstra, så de får vi se på utover. I drivhusene klarte over 90% seg. Potetene hadde så vidt kommet opp, men frøs ned. Vi får se hvordan det går.

Regnskyer over Heia.

Litt pynt i drivhuset. Potta er kjøpt i Sverige. Perfekt til blomstene.

10,8 kvm glasshus

I tunneldrivhuset. Det er på 4 x 6 meter, så her er det god plass.

Ekte, fargerik naturkunst. Noen tulipaner ser ut som de er malt med fine penselsstrøk. Naturen er flink med farger.

Rundt 20. mai har de fleste potetene kommet opp og aroniahekken blomstrer. Ikke så mye varige skader etter frostuka, bortsett fra på ferskentrærne. Det blir ikke mange ferskener dette året. Det ser også dårlig ut for pæretreet. Fram til midten av juni har det vært kjølig og mye regn. Hvor er sommeren? Ser ut som vi skal få den i enkeltdager i år. Da må vi bruke den så godt vi kan. I begynnelsen av juli bestemte jeg meg for å restarte sommeren. Sådde ny omgang med beter, salat, spinat og gulrot. Noen dager seinere kom varmen for fullt!! Det hjelper å starte på nytt hvis vi kommer dårlig ut?

Nedenfor er det litt om biene som bor hos meg. De er ikke mine, men leier plass på gården. Jeg får honning, kunnskap og bedre bestøving av frukt og bær igjen for å ha dem der. Spennende dyr.